Om RBU Uppsala

RBU Uppsala arbetar utifrån två huvudlinjer för att förbättra villkoren för familjer med rörelsehindrade barn och ungdomar:

  • Vi bedriver intressebevakning på kommunal- och länsnivå
  • Vi ordnar aktiviteter för våra rörelsehindrade barn- och ungdomar och deras familjer.

 

RBU Uppsala län grundades i mitten på 1950-talet och idag är vi omkring 500 medlemmar. Medlemmar är föräldrar, syskon och det rörelsehindrade barnet. Ibland är mor- och farföräldrar och andra släktingar också medlemmar.

Alla som vill är välkomna att bli medlemmar i föreningen. Som medlem i RBU Uppsala län får du möjlighet att träffa andra familjer i samma situation. Genom föreningen kan du få goda tips från andra föräldrar med rörelsehindrade barn och ungdomar, information och tillgång till våra föreningsaktiviteter.

I Riksförbundets tidning Rörelse kan alla medlemmar läsa de senaste nyheterna om politiska beslut, forskning, vård och naturligtvis vad som händer i vår egen organisation runt om i landet.

Som medlem får du några gånger per år utskick med inbjudningar till våra läger och medlemskvällar. Vill du ha tätare information via e-post – skicka oss ett mejl.

Vi finns även på Facebook.

Så välkommen till oss! Och hör gärna av dig till om du har några idéer, frågor, funderingar eller vill engagera dig i föreningens verksamhet.