Åre 2020

Nu är det dags att anmäla sig till vinterns bästa skidresa!

Vårvintern 2020 ordnar RBU Uppsala Län skidläger för rörelsehindrade barn och ungdomar i samarbete med Totalskidskolan i Åre. Våra läger möjliggör skidåkning för alla oavsett funktionshinder och erbjuder hjälp med stående åkning såväl som sittande i skicart, biski eller sitski. Läs mer om Totalskidskolan.

I år infaller lägret för unga vuxna v.7 (9/2 – 15/2) och familjelägret v.12 (15/3 – 21/3).

Båda skidlägren börjar på måndagen respektive vecka men inleds redan på söndagkvällen med en gemensam middag på hotellet.

Lägret för unga vuxna (6 platser) är för åkare från ca 15 år som vill åka mer skidor och tillsammans med andra. Det blir toppturer, skidåkning på flera delar av berget och After Ski. I anmälan anges om skidskolepass mellan 09.15-12.15 eller 13.15 – 16.15 önskas i första hand.

Familjelägret (10 platser) är för familjer med yngre åkare, upp till ca 15 år. Deltagarna åker skidor på förmiddagarna och har gemensamma aktiviteter på eftermiddagarna. I anmälan anges om skidskolepasset mellan 09.00 – 10.30 eller 10.45 – 12.15 önskas i första hand.

Det här året kommer vi att återigen att bo på hotell Holiday Club som ligger i centrala Åre. Holiday Club är ett boende som lämpar sig väl för RBU:s medlemmar på grund av sin goda tillgänglighet men det är också ett kostsamt boende. Oss veterligen finns dock i dag inget annat boende i Åre med rätt anpassningar för RBU Uppsala läns medlemmar. Därför har vi för att finansiera just boendet behövt se över lägeravgifterna (se nedan).

Anmälan görs via ett anmälningsformulär. I anmälan anges, förutom antal medföljande familjemedlemmar/assistenter, även viss information om behov av anpassat rum, eventuella andra behov av anpassningar samt allergier. Detta för att vi ska kunna ordna boendesituationen så bra som möjligt för alla deltagare. Observera att hotellet har ett begränsat antal anpassade rum. Får vi in fler anmälningar än det finns platser prioriterar vi rörelsehindrade barn och ungdomar i åldern 5 – 25 år som bor i Uppsala län. Sista anmälningsdag är 2:a decemder

Avgifterna för lägerveckorna 2020 är:

RH-ungdom Big Skicamp: 3990 kr

RH-barn Skicamp: 2025 kr

Vuxna och syskon > 16 år: 4 000 kr

Assistent: 4 000 kr

Syskon < 5 år: 0 kr

Syskon 5-16 år: 2 700 kr

Medlemsavgift Totalskidskolan: 250 kr

I avgiften ingår boende 6 nätter i rum med dusch/toalett på Holiday Club, frukost och middag, tillgång till Äventyrsbad, gym och ”sauna world” och inte minst skidlektioner med Totalskidskolan under fem dagar (måndag till fredag).

I varje rum får det bo högst 4 personer; 2 vuxna och två barn. Barnen sover i en bäddsoffa som de delar. Det finns 5 handikappanpassade rum som inte har duschkabin. I övrigt är de organiserade på samma sätt som de andra rummen. För mer information, se bland annat. 

Middagarna serveras antingen i form av buffé eller direkt vid bordet (en rätt). Under familjeveckan får alla barn ett mer barnvänligt alternativ.  Observera att vi inte har möjlighet att individanpassa maträtterna. Men ange gärna förutom allergier även om någon i sällskapet är vegetarian eller vegan. Vi har utifrån detta en dialog med köket för att få till en lösning som passar så många som möjligt så bra som möjligt.

Sedan ett antal år tillbaka subventioneras även kostnaderna för assistenterna. För en assistent betalas samma pris som för en vuxen familjemedlem. Har man flera assistenter med sig måste de dela rum för att subventionen ska gälla båda. Åker man ensam med en assistent förutsätts man dela rum med assistenten.

Resan till och från Åre ordnar var och en själv. Ett villkor för att få delta i lägret till ett subventionerat pris är att du är medlem i vår länsförening (RBU Uppsala Län). Personer som inte är medlemmar i RBU Uppsala län kan delta i lägret i mån av plats men får då betala fullt (osubventionerat) pris. Ett annat villkor för att få delta i våra läger är att medlemsavgift och ev. övriga skulder till föreningen är betalda. Anmälan är bindande. Vid ev. avbokning (av hela eller delar av ett resesällskap) senare än 6-veckor före resan gäller hotellets och Totalskidskolans avbokningsregler och avgift tas ut därefter.

Har du några frågor så hör gärna av dig till någon av:

Magnus Åberg Carl Boström Sandra Kuusk Elin Blideskog
magnus.aberg@angstrom.uu.se carl.bostrom.9402@gmail.com sandra.u.e.kuusk@gmail.com Elin.blideskog@gmail.com
070 – 542 06 30 072 – 529 12 57 070 – 973 26 28 073 – 840 43 29