×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTEREtt nytt år tilsammans

Publicerad: 28-apr-2020

Vi hoppades kunna öppna 2020 genom att berätta om två roliga händelser:

Vi har blivit kontaktade av en privatperson, Peter Bleckert, som efterfrågat vår hjälp att förmedla ett resestipendium. Stipendiet ska gå till en ungdom inom RBU som under året vill göra en resa. Stipendiet kallar Peter för Prova mina vingar.

I april planerade vi att i samarbete med Infoteket arrangera en samtalskväll på temat Att prata om livsfrågor med sina barn för våra medlemmar. Anna Pella, känd barnboksförfattare till bl.a. boken Operation slutstirrat och mamma till Agnes, skulle vara vår gäst.

Sedan kom Covid-19 viruset och satte stopp för planerna och vände upp och ned på allas våra liv. Vi kommer givetvis återuppta aktiviteterna igen så snart läget stabiliserats.Årsmöte och ny styrelse
Den 26 mars hade vi i RBU Uppsala vårt årsmöte. Vi erbjöd alla medlemmar möjligheten att delta vid mötet över länk för att undvika att för många människor samlades i samma rum. Om du inte hade möjlighet att delta vid mötet så är du alltid välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Kanske har du några tankar och idéer kring utvecklingen av vår verksamhet som du vill dela med dig av?Under fliken Dokumentbank på vår hemsida hittar ni 2019 års verksamhetsberättelse.

Vi har nu en ny styrelse på plats. Sandra Kuusk avgick och vi tackar henne för många år av engagemang i styrelsen och som arrangör av våra läger. Vår ordförande Mikael Wångmar kliver ett litet steg åt sidan till rollen som vice ordförande för att lämna plats åt Maria Malmberg. Magnus Åberg fortsätter som vår kassör och Elin Blideskog tar över rollen som sekreterare från Anders Danielsson som dock stannar kvar som ledamot. Carl Boström är suppleant.

Medlemsenkät
Strax före årsskiftet skickade vi ut en enkät med frågor kring ditt medlemskap i RBU. Vi tackar de personer som tog sig tid att svara, vi behöver er återkoppling för att veta om vi gör rätt saker i föreningen.

Ett av de kloka svar som vi fick på vår fråga om era förväntningar på RBU Uppsala var: att det fortsatt kommer finnas ett bra utbud på läger och aktiviteter. Det vill vi också! Som ideell förening behöver vi samla alla tänkbara krafter för att ha möjlighet att fortsätta vår verksamhet. Kontakta oss gärna för att berätta om och hur du vill bidra. Du hittar våra kontaktuppgifter här

Vi blickar framåt
I dagsläget planerar vi att genomföra sommarens läger enligt plan, med reservation för att situationen kan komma att förändras snabbt. Vi är medvetna om att många av RBU:s medlemmar tillhör riskgrupper som är extra utsatta för svår infektion av det nya coronaviruset (covid-19) och följer noggrant händelseutvecklingen.

Vi hörs snart igen!

Hälsningar

Styrelsen