RBU uppsala tipsar: Barn i sandlådeåldern sökes

Föreningen Vi hjälper rörelsehindrade söker RBU:are med rörelsehindrade familjemedlemmar i sandlådeåldern som testpiloter. Ta själv en kontakt med föreningens företrädare om du är intresserad.

Information från  föreningen:

Att vi tar kontakt med er beror på att vi också håller på att ta fram en grävmaskinsarm som ska hjälpa barn i rullstol att enklare kunna leka i sandlådan. En av våra medlemmar bad oss ta fram en handikappanpassad sandlåda. Den här grävmaskinsarmen tycker vi är den bästa lösningen på det problemet, den gör att alla sandlådor kan anpassas till barn i rullstol då den kan monteras på alla sorters sandlådor med några enkla handgrepp.

Dig 4 you, som vi kallar den, kommer att styras med en joystick och man kan också montera den på en räls för att få ännu bättre räckvidd.

Vi skulle gärna vilja inleda ett samarbete med er distriktsförening för att vi ska kunna få kontakt med barn som kan hjälpa oss att testa hjälpmedlet samt för att sedan kunna placera hjälpmedlet där det största behovet finns.

Vår tanke är att vi ska låna ut dem till t ex sjukhus och andra inrättningar där dessa barn vistas. Allt för att så många som möjligt ska få ta del av dem.

Om detta låter intressant, tag gärna kontakt med någon av oss i styrelsen;

Elisabeth Sjögren 072-350 53 27

Alexander Engdahl 070-481 18 92